Затримані журналісти ZIK мають статус свідків - СБУ

Затримані журналісти ZIK мають статус свідків - СБУ

Укрінформ
У затриманих правоохоронцями біля військового об'єкту у Рівненській області журналістів телеканалу ZIK наразі статус свідків.

Про це повідомив на брифінгу керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, відповідаючи на запитання телеканала ZIK.

"Журналісти знаходились у межах контрольованої зони, де діє особливий режим. У осіб, які працювали разом з журналістами, було виявлено БПЛА. Людина, яка є власником БПЛА, не приховувала, що перебувала в цьому місці саме на прохання журналістів. Тому для нас є очевидним зв'язок між перебуванням на цьому місці журналістів вашого телеканалу і БПЛА. Вашим журналістам не оголошувалось про підозру. Статус їх є - свідки", - сказав Ткачук.

Він уточнив, що на даний момент журналісти не є підозрюваними у кримінальному провадженні. Кримінальне провадження зареєстроване за фактом, зараз досліджуються всі обставини того, що відбулося. "Вони були допитані вчора у якості свідків. Сьогодні зранку їх відпустили, вони не є затриманими. Якихось обмежень щодо їх свободи пересування немає", - сказав Ткачук.

Представник СБУ звернувся до журналістів з проханням не провокувати військових. Він нагадав, що військові патрулі, які знаходяться біля військових об'єктів, мають право на застосування зброї. Ткачук закликав ЗМІ до взаємодії з військовими та СБУ, і запевнив, що СБУ завжди йде назустріч у разі необхідності зняти сюжет на території режимного об'єкту.

Фото: ZIK/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-