На благодійній акції для онкохворих дітей зібрали майже 800 тис. гривень

На благодійній акції для онкохворих дітей зібрали майже 800 тис. гривень

Укрінформ
На Сумщині під час благодійної акції "До Світлого Дня – світлі вчинки", ініціаторами якої традиційно виступили обласна телерадіокомпанія та Сумська єпархія УПЦ, до Великодня вдалося зібрати 785 тис. гривень на медикаменти для онкохворих дітей.

Про це під час підбиття підсумків акції поінформував прес-секретар єпархії Георгій Тарабан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Головна її мета - зібрати кошти для придбання медикаментів у відділення гематології та онкології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні. Цього разу вдалося зібрати найбільшу суму за 7 років. Далі планується сформувати замовлення на лікарські препарати, які придбають та передадуть до відділення онкогематології СОДКЛ для лікування маленьких пацієнтів”, - зазначив Тарабан.

За його словами, нинішнього року люди жертвували значні суми великими купюрами. Більшість коштів була покладена в скриньки, встановлені у храмах Сумської єпархії УПЦ.

За останньою інформацією, на території України онкологічні хвороби займають третю позицію. У Сумській області на сьогодні налічується 146 дітей з діагнозом рак. На лікуванні у відділенні онкогематології обласної дитячої лікарні наразі перебувають 18 пацієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-