Супрун розповіла, як визначатимуть ефективність програми

Супрун розповіла, як визначатимуть ефективність програми "Доступні ліки"

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я проведе моніторинг ефективності програми "Доступні ліки".

Про це сказала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є індикатори, як працює програма - скільки рецептів виписано, скільки пацієнтів прийшло по ліки, які були звернення на "гарячі лінії", з яких питань. Ми будемо слідкувати, як адміністративно працює програма, наскільки ефективно, чи потрібно буде більше коштів, щоб могли прогнозувати на наступний рік. З іншого боку - чи буде зменшення інфарктів, інсультів, смертності від серцево-судинних захворювань, чи буде підвищення продуктивності наших громадян, коли вони будуть брати менше лікарняних у зв'язку із захворюваннями. Статистику за цими індикаторами ми збираємо по регіонах", - сказала Супрун.

В.о. міністра зауважила, що із запровадженням електронної системи охорони здоров'я, яке планується з 1 липня, можна буде гарантувати достовірність такої статистики.

Крім того, за її словами, МОЗ планує провести опитування пацієнтів, які користувалися програмою, щодо її ефективності. На сайті МОЗ та на сторінці у Facebook наступного тижня буде розміщено відповідну форму для опитування.

"Ми заохочуємо всіх громадян, які брали участь або хотіли би надати поради, як покращити цю програму, щоб вони пройшли опитування. Ми будем реагувати та слідкувати за тим, як покращити програму. Бо в регіонах споживачі можуть надати нам достовірну інформацію, яку ми не завжди можемо отримати від департаментів охорони здоров'я", - сказала Супрун.

В.о. міністра нагадала, що при МОЗ діє "гаряча лінія" 0-800-801-333, на яку можна звернутися із запитаннями чи зауваженнями щодо роботи програми "Доступні ліки". Крім того, з цих питань можна звернутися на Урядову гарячу лінію 1545.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-