20 квітня: народний календар і астровісник

20 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Килини; сиди не сиди, а золотого яйця не висидиш

Триває Світла седмиця, сьогодні її Світлий четвер. Також Церква згадує сьогодні пам’ять мучеників Руфіна і Акилини, а з ними 200 воїнів, постраждалих за Христову віру.

В українців давньоримське ім’я Акилина, що означає «орлиця», трансформувалося в Килину, яке було вельми популярним жіночим ім’ям у ХVІІІ–ХІХ століттях. Наші пращури вважали, що на Килини наставав час пробудження русалок. Жінки йшли до річок і озер й кидали у воду жмутики полину, або якогось іншого торішнього освяченого зілля, аби коли настане час літніх купань, водяні красуні не залоскотали до смерті й не затягли в своє водяне царство.

Примічали: «дощ на Килини віщував гарний урожай на калину». Ввечері дивилися на зоряне небо, але обов’язково крізь вікно: якщо зірок було багато й вони ясно сяяли, то сподівалися на врожай грибів і ягід. Коли ж під ранок був приморозок, чекали на добрий урожай гречки. Тобто, позитивно мислячі українці в усьому вбачали свій плюс: і в гожій погоді, і в негоді. Як не вродять ярі – вродять гриби і ягоди, якщо ні – буде гречка, не буде гречки – їстимемо горох і т. д., і т. п. І це, уявіть, за відсутності Мінагропрому!

З іменинами вітайте Георгія, Данила, Килину й Анастасію.

Сьогодні 24-ий місячний день. Місяць спадає, але день ду-у-же потужний в енергетичному плані. Найліпше, якщо ви використаєте його задля зміцнення власного здоров’я. Скористайтеся навіть щонайменшою нагодою, аби виконати хоча б найпростіші фізичні вправи: пару присідань, легких поворотів вправо-вліво, руки в боки, ноги на ширині плечей, вдих-видих і т.д. Надзвичайно вдалий день для інтимної комунікації з протилежною статтю. День цілительства, початку нових справ, зачаття дитини. Сни цієї місячної доби натякають, в якому стані знаходиться ваша сексуальна енергія. Але, знову ж таки: не варто все побачене минулої ночі тлумачити строго за Фрейдом. Енергетичний центр дня – статеві органи; якщо не правильно працювати  з енергіями, а вірніше сказати, зовсім не працювати, може бути геморой (не плутати з гайморитом). Вдалого дня! 

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1987 році: – 2,1; а найтеплішим у 1943 -  +28,5. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-