У Лук'янівському СІЗО за тиждень померли четверо ув’язнених

У Лук'янівському СІЗО за тиждень померли четверо ув’язнених

Укрінформ
Смерть Матвєєва, побитого екс-бійцем батальйону «Торнадо» Іллею Холодом, четверта на цьому тижні в Лук'янівському слідчому ізоляторі.

Про це журналістам сьогодні повідомив начальник медичної служби слідчого ізолятора Ігор Письменний.

На уточнююче запитання, чи правда, що смерть Матвєєва уже четверта на цьому тижні, як стверджував у Facebook екс-начальник Київського СІЗО Сергій Старенький, Письменний відповів: «Правда».

«Дві «гострі» смерті, одна смерть у туберкульозній лікарні в Гостомелі, там, де у нас є відділення під охороною - це туберкульозний хворий... І ось це - четверта», - зазначив Письменний.

Він уточнив, що дві «гострі» смерті - це смерті від гострої серцевої недостатності.

«Бійок не було. Тому ці смерті не кримінальні», - заявив Письменний.

За його словами, Матвєєв, який сьогодні помер від черепно-мозкової травми, до тями не приходив, оскільки отримав серйозну травму.

«Для того, щоб таке сталося (складна травма, отримана Матвєєвим -  ред.) вистачає дві-три секунди, і більше того, це навіть не значить, що його міг хтось ударити. Він міг навіть сам упасти, вдаритися, і таке могло статися. Тому встановити причину... Так, ми по факту встановили, що є перелом, БСМП дасть висновок, дасть висновок судово-медичний експерт, хоча я теж не думаю, що судово-медичний експерт надасть достовірний механізм пошкодження травми», -  заявив Письменний.

Як повідомлялося, 12 квітня в Лук'янівському СІЗО екс-боєць батальйону "Торнадо" Ілля Холод під час прогулянки побив свого сусіда по камері Матвєєва. Сьогодні Матвєєв помер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-