Військова прокуратура знов викликає на допит екс-нардепа Шепелева

Військова прокуратура знов викликає на допит екс-нардепа Шепелева

Укрінформ
Головна військова прокуратура викликає колишнього народного депутата Олександра Шепелева на допит 24 та 25 квітня з метою відкриття матеріалів кримінального провадження за підозрою в організації вбивства та замаху на вбивство. 

Офіційні повістки оприлюднено на сайті Генеральної прокуратури. 

"Шепелев Олександр Олександрович ... викликається "24" квітня 2017 року о 9:00 до Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України... для участі в здійсненні процесуальних дій у кримінальному провадженні № 42017000000001037 від 3.04.2017 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, п.п. 1, 5, 9, 11, 12, 13 ч. 2 ст. 115 КК України”, - йдеться у повідомленні

У документі також зазначається, що неявка підозрюваного, якого оголошено у міжнародний розшук, буде підставою для здійснення заочного слідства чи спеціального судового провадження.

Військова прокуратура викликала Шепелева на допит і на 25 квітня. 

Як повідомлялося, у червні 2014 року Олександр Шепелев утік із-під варти під час перебування в лікарні швидкої допомоги разом із одним із охоронців. У липні 2014 року його оголосили в розшук.

У березні 2015 року російські силовики затримали Шепелева на території Московської області. Згодом у Генпрокуратурі заявляли, що російська сторона відмовила у видачі підозрюваного Шепелева для притягнення до кримінальної відповідальності на території України. Про причини відмови не повідомили.

Шепелев двічі обирався до Верховної Ради за списками тодішнього Блоку Юлії Тимошенко. 2010 року його виключили з фракції, і він перейшов у фракцію Партії регіонів, звідки невдовзі вийшов. На парламентських виборах 2012 року він невдало балотувався як самовисуванець у мажоритарному окрузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-