Патріарх Філарет освятив та передав паски для бійців АТО

Патріарх Філарет освятив та передав паски для бійців АТО

Фото, відео
Укрінформ
Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет освятив паски та крашанки для українських військовослужбовців 

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет освятив тисячу великодніх пасок та 5 тисяч крашанок, які сьогодні відправлять на Донбас для українських військовослужбовців.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Освячення відбулося на території Національного заповідника «Софія Київська», де зібралися священнослужителі, волонтери, представники родин загиблих у бойових діях на Донбасі воїнів. 

«Ці паски - для наших захисників, які відстоюють незалежність нашої Української держави. Ми щороку, починаючи з 2014 року, направляємо нашим військам на схід паски і яйця для того, щоб вони відчували теж це свято», -  зазначив Філарет після освячення пасок і крашанок.

Він підкреслив, що це робиться з певними намірами.

«Перше, щоб вони (українські війська - ред.) відчули, що церква знаходиться з нашою армією, молиться за неї і не тільки молиться, а робить усе для того, щоб надихати наших воїнів на захист нашої держави. Ми святкуємо Воскресіння Христове не просто як одне із свят, а святкуємо перемогу Сина Божого, Господа нашого Ісуса Христа над смертю. І тому для нас Паска це не просто свято, а перемога над смертю. Тому смерть для нас нічого не значить. І тому воїни віддають своє життя, тому що вірять, що після смерті вони успадкують вічне блаженне життя», - зазначив Філарет, підкреслюючи, що кожна людина успадкує вічне життя, вірить вона в те чи ні.

Він також привітав усіх присутніх з прийдешнім святом Пасхи Христової.

«Нехай Пасха Христова надихає нас, і Господь по своїй милості приведе вас до перемоги. Перемога буде обов'язково з нами, тому що з нами Бог. А чому з нами Бог? Тому що з нами правда», - наголосив Філарет. 

Він поспілкувався з українськими військовослужбовцями, представниками родин загиблих воїнів і передав їм освячені паски.

Голова благодійного фонду «Фастів-Мир» Едуард Копилов підкреслив, що освячені паски та крашанки  уже сьогодні повезуть до Луганської та Донецької областей.

«Веземо їх (паски та крашанки - ред.) починаючи з Авдіївки, Пісків, шахта «Бутівка», а звідки - Мар'їнка, Курахово, Волноваха, Маріуполь... Заїдемо в дитячі будинки, сіру зону, постараємося охопити як можна більше територій», - сказав Копилов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-