НБУ сьогодні уводить в обіг нову монету

НБУ сьогодні уводить в обіг нову монету

Укрінформ
Національний банк України з 11 квітня 2017 року вводить в обіг пам'ятну срібну монету «Лев» номіналом у 5 грн та тиражем 4 тисячі шт.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Присвячена леву та його втіленню на пам`ятках культури Київської Русі. На території сучасної України впродовж тисячоліть проживали численні племена і народи, які залишили після себе унікальні витвори мистецтва. Безцінні пам`ятки культури давніх епох розповідають, як люди вчилися працювати з природними матеріалами, надавали їм силу за допомогою символів - зображень птахів, звірів, людей, орнаментів тощо», - йдеться в повідомленні.

На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, напис Україна, рік карбування монети 2017 та номінал 5/гривень; позолочений лев - фрагмент із тарелі ХІІІ століття (Херсонеський музей), праворуч - загальний вигляд тарелі. Елемент оздоблення: локальна позолота, вміст золота в чистоті не менше ніж 0,0007 г. На реверсі монети зображено голову лева (ліворуч) та фрагмент унікального шиферного рельєфу з Києво-Печерської лаври із зображенням левів (ХІ ст.) - античні мотиви часто зустрічаються в декоративному мистецтві княжої доби: грифони, кентаври, леви, дракони тощо. Праворуч на тлі малюнка розміщено вертикальний напис ЛЕВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-