Азов проти Сбєрбанку: Нацкорпус змінює формат акції

Азов проти Сбєрбанку: Нацкорпус змінює формат акції

Укрінформ
Національний корпус «Азов» сьогодні розпочинає всеукраїнські акції з блокування роботи російських банків, передусім «Сбєрбанку», з вимогою забрати в них ліцензії.

Про це журналістам у ході пікетування головного офісу «Сбєрбанку» в Києві заявив перший заступник голови Нацкорпусу Назарій Кравченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Акція взагалі всеукраїнська, сьогодні початок, кругом різний формат блокади і боротьби з російським бізнесом. У нас є вимога — ліквідувати ліцензії у всіх російських банків, у першу чергу, у Сбєрбанку. Яким чином це буде виконано, повинна вирішувати влада, РНБО, Гонтарева (голова НБУ Валерія Гонтарева — ред.) й інші», - сказав він.

За його словами, пікети будуть цілодобовими.

Водночас Кравченко розповів, що формат акції в Києві було змінено, й запросив киян приходити увечері на вулицю Володимирську до головного офісу «Сбєрбанку» подивитися фільм, послухати музику й випити чаю чи кави.

«Хотів би вас на вечір запросити — у нас буде тут перегляд фільмів для початку, пригощатимемо чаєм-кавою, і ще пообіцяли прийти музики і гарно зіграти для наших активістів. Ми трішки змінюємо формат пікету, у нас будуть тут комфортні умови, щоб усі небайдужі громадяни-націоналісти, активісти, люди, які виступають проти російської агресії, могли приєднатися і весело провести час із комфортом», - зауважив представник Національного корпусу.

При цьому на запитання журналістів, чи палитимуть активісти фаєри, Кравченко відповів: «Якщо будуть сутички, якщо, наприклад, з’являться тітушки чи представники поліції почнуть деблокувати Сбєрбанк, нападати на активістів, то будуть не тільки фаєри».

Наразі на Володимирській біля будівлі «Сбєрбанку» перебувають близько півсотні активістів. Вони  встановлюють намети, які зазвичай використовуються як торговельні ятки, розставляють лавочки, збиті з дерев’яних ящиків, і тримають синьо-жовті прапори за надписами «Україна понад усе».

Будівлю банку також оточили кілька десятків військовослужбовців Національної гвардії. Крім того, біля банку припаркований автобус з бійцями Нацгвардії. На чергуванні також є і поліцейські.

Вікна «Сбєрбанку» закриті ролетами, проте вхідні двері поки не закриті, через них виходять клієнти банку, співробітники, і навіть занесли коробки з піцою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-