Суд почав оголошувати вирок екс-торнадівцям

Суд почав оголошувати вирок екс-торнадівцям

Укрінформ
Оболонський районний суд столиці почав оголошувати вирок тринадцятьом колишнім бійцям роти "Торнадо".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, суддя зачитує вирок за зачиненими дверима, оскільки наразі оголошуються матеріали сторони звинувачення, які містять інформацію про сексуальне насильство. Після цього буде зачитана позиція захисту "торнадівців", а також суддя оголосить, які факти звинувачення були доведені в суді, а які - ні. Представників ЗМІ пустять до зали судового засідання, коли суддя розпочне зачитувати резолютивну частину рішення.

Перед початком оголошення вироку екс-командир роти "Торнадо" Руслан Онищенко заявив, що ніхто з його бійців не визнає своєї вини.

Під будівлею суду присутня група підтримки екс-бійців "Торнадо", які тримають прапор роти.

У свою чергу адвокати "торнадівців" у розмові з журналістами повідомили, що збираються подавати апеляцію на будь-яке рішення суду.

Як повідомлялося, "торнадівців" затримали влітку 2015 року поблизу міста Лисичанськ. Після затримання бійців "Торнадо"  очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков розформував роту. Всім підозрюваним бійцям, а також комбату "Торнадо" Руслану Онищенку суд обрав запобіжні заходи у вигляді арешту без права внесення застави.

Як стверджував головний військовий прокурор Анатолій Матіос, бійці роти патрульної служби міліції “Торнадо” катували затриманих людей за допомогою струму, погрожували розстрілом і знімали все на мобільні телефони. Також у рамках досудового розслідування кримінальних проваджень за підозрою командира роти міліції особливого призначення Руслана Онищенка та його підлеглих виявлено факти розбещення неповнолітніх.

Матіос також наголошував, що серед бійців роти “Торнадо” є неодноразово судимі особи. Однак у МВС України повідомили, що не знали про судимість бійців “Торнадо”, яким видали міліцейські посвідчення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-