На всіх українських шахтах перевірять роботу систем оповіщення

На всіх українських шахтах перевірять роботу систем оповіщення

Укрінформ
Урядова комісія з розслідування причин аварії на шахті «Степова» у Львівській області рекомендуватиме створити окрему групу для перевірки роботи системи оповіщення УТАС на всіх українських шахтах.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко за результатами чергового засідання комісії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми це запишемо в рекомендації (комісії — ред.) — це створення окремої робочої групи з фахівців нашої експертної групи, а також профільних інститутів, щоб ще раз перевірити можливість роботи системи УТАС на всіх інших шахтах вугільної галузі, а не тільки ДП “Львіввугілля”, - сказав урядовець.

За його словами, це рішення пов’язано з тим, що під час розслідування причин вибуху на шахті “Степова” експерти виявили невідповідність роботи системи УТАС встановленим вимогам.

Як повідомляв Укрінформ, 2 березня на шахті "Степова" ВАТ "Львіввугілля" у селі Глухів Сокальського району Львівської області на глибині 550 метрів внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи. За інформацією Нацполіції та прокуратури, 8 гірників загинули, 23 шахтарів було госпіталізовано.

3 березня уряд ухвалив рішення про створення спеціальної комісії з розслідування причин аварії на шахті "Степова" на чолі з віце-прем'єр-міністром Геннадієм Зубком. Термін роботи комісії — один місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-