НБУ просить силовиків захистити

НБУ просить силовиків захистити "дочки" російських банків від вандалів

Укрінформ
НБУ закликає правоохоронні органи захистити відділення українських банків з державним російським капіталом від проявів вандалізму з боку окремих агресивно налаштованих груп.

Про це на брифінгу сказала заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Необхідно відзначити той факт, що сьогодні діяльність цих банків (з державним російським капіталом - ред.) обмежується тиском агресивно налаштованих груп людей, які фактично блокують роботу відділень цих банків, блокують роботу банкоматів і заважають доступу клієнтів до їх рахунків, до можливості скористатись платіжними засобами. Тому Національний банк звертає увагу правоохоронних органів на необхідність захистити понад 1,7 млн українців, які наразі не мають доступу до коштів", - сказала Рожкова.

Вона також зазначила, що клієнти та співробітники цих банків опинилися перед небезпекою непрогнозованих дій агресивно налаштованих груп людей, а обладнання відділень цих банків щоденно страждає від дій вандалів.

"З метою відновлення і стабільної роботи банківської системи необхідно забезпечити відповідний рівень безпеки для належного функціонування та забезпечення вільного доступу клієнтів до своїх коштів. Прояви вандалізму щодо банківських установ дискредитують в очах клієнтів довіру до банківської системи, оскільки ті не можуть скористатись своїми заощадженнями", - сказала Рожкова.

Вона наголосила, що подібні дії щодо відділень банків загрожують фінансовій стабільності та негативно впливають на імідж України на міжнародній арені.

"Як правова держава, яка сьогодні розбудовує демократію, ми повинні забезпечити можливість цивілізованого виходу українських банків з державним російським капіталом з нашого ринку", - додала Рожкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-