Полторак заявив, що диверсія на артскладах у Балаклії вже не перша

Полторак заявив, що диверсія на артскладах у Балаклії вже не перша

Укрінформ
Причиною пожежі на складах озброєння у Балаклії на Харківщині, за попередньою версією, стала диверсія.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак на брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За попередніми версіями, причина пожежі в Балаклії - проведення диверсії. Підрив відбувся саме там, де лежать снаряди для танків", - сказав Полторак.

Він зазначив, що наразі розгорнуто штаб, працює комісія від Міноборони та вживаються всі заходи щодо локалізації пожежі та недопущення жертв серед мирного населення, евакуюють військовослужбовців та місцеве населення на відстані 5 кілометрів. Жертв наразі немає.

"Характер дій свідчить про роботу диверсійної групи", - додав керівник МОУ.

Він уточнив, що периметр охорони цієї військової бази надзвичайно великий, тож контролювати його дуже важко. До того ж інцидент стався за годину до того, як мала заступити нова зміна, сказав Полторак.

Міністр підкреслив, що це вже не перший випадок диверсії на цьому об'єкті - перший стався ще у 2015 році, але тоді військові оперативно спрацювали і запобігли вибухам.

Полторак також наголосив, що вибухи значної шкоди бойовій спроможності ЗСУ не завдали.

"З початку АТО ми роззосередили боєприпаси по військових частинах, тому значної шкоди спроможності ЗСУ немає. Але на даний час пожежа продовжується на третині арсеналів", - сказав він.

За словами міністра, наразі на місці пожежі працює майже весь харківський гарнізон, підрозділи поліції на ДСНС. Водночас прогнози щодо ймовірних термінів повної ліквідації надзвичайної ситуації, на думку керівника МОУ, давати зарано.

Він додав, що про збитки також можна буде говорити лише після ліквідації пожежі.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні,23 березня, о 2-45, на окремих площадках бази озброєння, що розташована у місті Балаклія Харківської області, розпочалася пожежа. Військові розгорнули штаб тушіння пожежі. На місце події для надання допомоги та виявлення причин того, що відбулося, вилетіла комісія на чолі із заступником міністра оборони генералом-лейтенантом Ігорем Павловським, офіцерами МОУ та Генерального штабу ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-