Садовий каже, що проти нього можуть порушити справу

Садовий каже, що проти нього можуть порушити справу "навіть за скрепки"

Укрінформ
Особисту справу Львівського міського голови  Андрія Садового вилучено за рішенням суду.

Про це він заявив 21 березня на брифінгу для представників ЗМІ.

"Є рішення суду про вилучення моєї особистої справи для опрацювання з метою оголошення підозри. Вона може стосуватися полігону, індустріального парку, вивезення сміття...  Проти міського голови, який працює 11 років, можуть порушити справу навіть за скрепки”, - наголосив Садовий. 

За його словами, справа може розглядатися де завгодно - в Рівному, Києві тощо.

“Але наразі я на місці”, - сказав міський голова. 

Як повідомляв Укрінформ, раніше Садовий стверджував, що прокуратура до 21 березня оголосить йому підозру. А після цього суд відсторонить його від посади. 

16 березня генеральний прокурор Юрій Луценко сказав, що в прокуратурі немає провадження стосовно Львівського міського голови Садового, а є провадження щодо пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі (Львівське комунальне підприємство «Збиранка»), внаслідок якої загинули чотири особи.

«З огляду на звинувачення у якихось політичних аспектах у цій справі, я вчора прийняв рішення забрати її з прокуратури Львівської області і передати в іншу область, наприклад Рівненську, яка завершить слідство і встановить правові підстави для оголошення підозри тій посадовій особі, яка не відреагувала на листи комунального підприємства про фінансову допомогу, аби уникнути трагедії», - повідомив генпрокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-