Поліція порушила дві справи за фактом нападу на суддю Бенедисюка

Поліція порушила дві справи за фактом нападу на суддю Бенедисюка

Укрінформ
За фактом нападу очільника Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка розпочато два кримінальних провадження. 

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

"На цей час за фактом поліція розпочала кримінальні провадження за ст. 296 (Хуліганство) та ст. 346 (Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, подія відбулася вчора ввечері на вулиці Садовій у Дарницькому районі Києва. Попередньо встановлено, що суддя автомобілем під’їхав до свого дачного будинку, де побачив групу активістів із прихованими обличчями, які вигукували гасла, робили написи на паркані та обклеювали його плакатами. Коли він намагався проїхати повз, молоді люди почали блокувати транспортний засіб, який через деякий час таки поїхав із місця події. Згодом власник помешкання повернувся до будинку, де разом із дружиною намагалися повитирати зроблені написи на паркані. На місце знову прибули активісти, виник конфлікт. Аби вгамувати групу осіб, які відмовлялися представлятися і погрожували господарю та його дружині, суддя зробив постріл із нагородної зброї.

"На місце події прибули працівники поліції, які отримали повідомлення як від власника будинку, так і від одного з активістів. Дванадцять учасників конфлікту доставили до Дарницького управління поліції, де встановили їх особи. Сюди ж прибув їхній адвокат. Частина із доставлених відмовилися надавати будь-які пояснення, посилаючись на ст. 63 Конституції України, інші зазначили, що жодних хуліганських дій не вчиняли, а проводили мирну акцію. Хто розмалював паркан і розклеював плакати, їм не відомо", - зазначили поліцейські.

Із заявами до поліції звернулися суддя та двоє осіб, яким пошкодили телефон та планшет. Усі ці матеріали належним чином зареєстровані.

Проводиться слідство, аби встановити всі обставини вчинення цих правопорушень та надати правову оцінку діям учасників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-