Луценко сказав, хто відповідатиме за стрілянину в Княжичах

Луценко сказав, хто відповідатиме за стрілянину в Княжичах

Укрінформ
Керівників операції в Княжичах звинуватять в дуже тяжких злочинах, оскільки їх службова недбалість призвела до загибелі людей.

Про це сказав генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу ZIK.

"Слідство встановило, що поліцейська розвідка знала про пограбування будинку в Княжичах. Від керівництва співробітники розвідки отримали вказівку не застосовувати ніяких заходів. Також слідство встановило, що пізніше до пограбованого будинку під'їхала машина поліцейської охорони, працівники якої вкрали елітний алкоголь з житлового будинку", - розповів генпрокурор.

Експертиза чітко встановила, що першим вистрілив один зі співробітників поліції охорони. Його постріл став сигнальним, заявив Луценко. При цьому він запевнив, що до відповідальності притягнуть не тільки співробітників охорони, але і керівництво поліцейської розвідки.

"Моральну відповідальність повинен понести саме керівник спецоперації. А зараз я гарантую, що ці справи передадуть до суду, але яким буде рішення суду - від мене не залежить", - зазначив глава ГПУ.

Нагадаємо: в селищі Княжичі Київської обл. 4 грудня в результаті перестрілки між співробітниками поліції охорони та бійцями спецпідрозділу КОРД загинули 5 правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-