Катування пацієнтів: колишнього головлікаря психлікарні відпустили під домашній арешт

Катування пацієнтів: колишнього головлікаря психлікарні відпустили під домашній арешт

Укрінформ
Підозрювану у катуванні пацієнтів холодом колишнього головного лікаря психлікарні на Сумщині Лілію Неофітну відпустили під домашній арешт.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Підозрюваній обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю. Прокуратура позбавлена права оскаржувати цей запобіжний захід", - зазначила, коментуючи рішення Апеляційного суду Сумської області, прес-секретар обласної прокуратури Наталія Науменко.

Як повідомлялося, екс-головлікаря Сумської обласної спеціалізованої психіатричної лікарні №2 Лілії Неофітній  обласна прокуратура оголосила про підозру у злочині, який класифікується ст.127 ч.1 ККУ (катування). Вона стала результатом ексгумації тіл померлих пацієнтів.

З’ясувалося, що причиною їхньої смерті була гостра гнійна пневмонія, через температуру в кімнатах нижче норми. 24 лютого на сесії обласної ради її було звільнено із займаної посади, а  3 березня суд застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 28 квітня без можливості внесення застави.

Фото: 0542.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-