Шаріну звільняють з посади директора БУЛ - адвокат

Шаріну звільняють з посади директора БУЛ - адвокат

Укрінформ
Директорові Бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шаріній, обвинуваченій в екстремізмі і розтраті, тимчасово відстороненій від роботи і яка перебуває під домашнім арештом, повідомили про припинення трудового договору у зв'язку із закінченням його строку.

Про це повідомив "Інтерфаксу" адвокат Шаріної Іван Павлов, керівник Команди "29".

"Департамент національної політики і міжрегіональних зв'язків Москви повідомив моїй підзахисній про розірвання трудового договору. Весь час, поки Шаріна перебувала під домашнім арештом, вона продовжувала займати посаду директора бібліотеки, і тільки тепер договір з нею буде розірвано", - сказав Павлов.

Він вважає відсторонення від посади такої ж "запобіжним заходом", який обирає суд, оскільки, на його думку, "Департамент культури та інші організації не можуть самостійно приймати таких рішень".

Як повідомлялося, правоохоронні органи РФ 28 жовтня 2015 року провели обшуки в Бібліотеці української літератури, після чого її директора Наталію Шаріну було затримано. Стосовно неї було порушено кримінальну справу за статтею 282 КК РФ (розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності). 5 квітня директорові бібліотеки було пред'явлено ще одне обвинувачення в розтраті (ч. 4 ст. 160 КК РФ).

2 листопада 2016 року Міщанський суд Москви почав розглядати кримінальну справу директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної по суті.

Книжковий фонд Бібліотеки української літератури (БУЛ) передається Центру слов'янських культур, який створюється на базі Бібліотеки іноземної літератури ім. М. В. Рудоміно ("Іноземка"), про що попередньо йшлося ще в липні 2016 року.

На початку лютого захист Шаріної звернулася до Страсбурзького суду з скаргою на умови її домашнього арешту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-