«Поліція» в кишені: як викликати її будь-куди і - однією кнопкою

«Поліція» в кишені: як викликати її будь-куди і - однією кнопкою

Укрінформ
Мобільний додаток зі взаємодії з патрульною поліцією уже працює у Дніпрі, але скоро географію його застосування розширять на всю країну

Що б там не казали «зрадофіли», але позитивні процеси в Україні не зупиняються. От вам приклад в одній з найактуальніших сфер: для поліпшення взаємодії з населенням у Нацполіції України створено спеціальний безкоштовний мобільний додаток «Моя Поліція» з дуже важливими функціями. За допомогою програми користувачі зможуть в один клік оперативно, буквально, натиснувши у кишені кнопку на смартфоні, викликати поліцію, а ще - повідомити про злочин, дізнатися про ситуацію в місті і оцінити в режимі онлайн будь-якого патрульного.

Дніпряни уже можуть завантажити додаток для iOS або Android. У Києві уже готуються до початку тестування, а скоро, повторюємо, цей сервіс поширюватиметься на всій території України

Укрінформ пропонує добірку інформації на тему: що потрібно знати про унікальний додаток до смартфону «Моя поліція».

10 тисяч жителів Дніпра уже користуються додатком

Мобільний додаток «Моя поліція» створено командою ІТ-фахівців Noosphere Engineering School разом з колишніми бійцями аеророзвідки полку «Дніпро-1».

Дмитро Подворчанський – автор ідеї проекту– розповів, що задум виник усього рік тому, коли він служив у полку «Дніпро-1». Більшість його бойових побратимів після «дембелю» пішли у патрульну поліцію, і він став думати, яким чином можна покращити їх роботу: «Ми презентували проект главі МВС Арсену Авакову і тодішньому Начальнику поліції Хатії Деканоїдзе (нині цю посаду обіймає Сергій Князєв). Судячи з усього, він їх дуже зацікавив. Відтак було вирішено спочатку протестувати додаток локально, у Дніпрі, де в кінці серпня минулого року «Моя поліція» офіційно стартувала».

З відкритих джерел ми дізналися, що з вересня по грудень 2016 року додаток завантажили 8 тис. дніпрян. Утім, Дмитро Подворчанський озвучив останню статистику: «Наразі додатком користується уже більше ніж 10 тис. користувачів смартфонів, і ця кількість щодня збільшується. Люди активно коментують і оцінюють роботу поліцейських, користуються інструкціями по взаємодії з патрульними в різних ситуаціях».

Те, що додаток справді набирає популярності серед дніпрян Укрінформу підтвердили і в патрульній поліції Дніпра. «За останні два місяці (з 1 січня 2017 року) кнопка «SOS» спрацьовувала 62 рази, – повідомила прес-секретар відомства Юлія Курочкіна. – В усіх випадках поліцейські вчасно прибували на виклик, за що отримали 93 позитивних оцінки від містян. Крім того, за допомогою додатку було відправлено 27 пуш-повідомлень різного характеру (екстрені, оповіщення про дорожню ситуацію, попереджувальні та інформаційні)».

Наразі, в Укрінформі є інформація, що нову систему уже готують до тестування у столиці. Про «Мою поліцію» висловився і міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Він зазначив, що додаток буде запущено протягом найближчих 1,5 років разом з новою інтелектуальною поліцейською системою, яка включатиме єдиний поліцейський центр управління та інтелектуальні камери, які знімають все місто і розпізнають обличчя людей та номери машин.

Які переваги такого мобільного ноу-хау?

Як ви вже зрозуміли, програма дійсно має низку вельми цікавих і корисних функцій. Мало не головна фішка додатку – можливість виклику поліції шляхом натискання всього однієї кнопки на екрані свого смартфона. Для цього потрібно лише затиснути на кілька секунд червону кнопку з позначенням «SOS», і тоді, завдяки системі геолокації,  інформація про ваше місце розташування і профіль відразу відправляться в поліцію. Працює це доволі просто: чергова частина патрульної поліції через Інтернет отримує сигнал з координатами телефона. На місце негайно відправляється найближча патрульна машина. Якщо Інтернету немає – сигнал буде переданий через СМС. Погодьтеся, м’яко кажучи, не завжди, коли на вас нападають, є можливість зателефонувати.

Крім того, в додаток вбудовані такі функції:

Інтерактивна карта відділень поліції і місць надання медичної допомоги (користувачі мають змогу відшукати найближче відділення, куди можна звернутися по допомогу).

«Push-сповіщення» дають можливість отримувати надважливі термінові оповіщення від поліції про оперативну ситуацію в тій чи іншій частині міста (громадяни зможуть коригувати свої маршрути і план, а також піклуватися про особисту та колективну безпеку).

Інструкція по взаємодії з патрульними в різних ситуаціях (як правильно поводитися у тій чи іншій ситуації, а також як мають поводитися представники поліції).

«Вподобай поліцейського». Користувачі можуть оцінити роботу поліцейського за 5-ти бальною шкалою, а також залишити анонімний відгук. Для цього достатньо ввести номер жетона поліцейського у спеціальному полі та залишити там свою оцінку. Ці дані будуть надходити поліцейську службу, яка виявлятиме факти корупції та перевищення повноважень в поліції.

Ще раз: завантажити додаток для iOS або Android – можна тут.

Після того, як ви встановите його на свій гаджет, потрібно пройти реєстрацію. Ввести вашу електронну пошту, ім'я та прізвище, домашню адресу, мобільний телефон і придумати пароль. Реєстрація буде успішно завершена лише тоді, як ви перейдете за посиланням, що прийде на ваш e-mail.

Мирослав Ліскович, Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-