Ринок праці в Україні продовжує зростати - Work.ua

Ринок праці в Україні продовжує зростати - Work.ua

Укрінформ
Зростання ринку праці в Україні цього року триває. Перші місяці 2017-го позначені високою активністю працедавців і кількість робочих місць в Україні збільшується.

Про це повідомив директор з розвитку Work.ua Сергій Марченко на прес-конференції в Укрінформі. 

"Торік ринок праці зростав і в середньому вакансій розміщувалося на 62% більше, ніж у 2015-му. В цьому році ринок праці продовжує зростати. З початку 2017-го роботодавці розміщували значно більше вакансій, ніж в минулому, рекордному для ринку праці році. В січні вакансій було 58 тисяч, що на 43% більше, ніж у січні 2016-го, у лютому ринок показав 37% зростання, в березні - 28%", - сказав Марченко.

Водночас він зазначив, що минулого року сайт Work.ua відвідало 28 млн людей, кількість переглядів - 159 млн, користувачі переглянули більше 1 млрд сторінок.

"У зростанні ринку за категоріями першість, як і торік, тримають виробництво і робітничі спеціальності, а також будівництво і архітектура - базові галузі економіки і їх зростання дозволяє сподіватися на те, що економічне зростання в Україні надовго, також серед лідерів - логістика, транспорт, сфера обслуговування", - розповів Марченко.

За його словами, ринки, які на початку цього року зростають гірше, - це маркетинг, продажі і закупівлі, ІТ-бізнес, нерухомість і страхування (всього 2% зростання).

"ІТ-бізнес в Україні давно став одним із флагманів індустрії. ІТ-шники приносять в Україну багато валюти, бо працюють на зовнішніх ринках. Я можу пов'язати відносно невеликий відсоток приросту в ІТ з тим, що він не зовсім український. ІТ-шники працюють на глобальному ринку, а він менше зазнає різних коливань, ринок ІТ фактично не падав у 2014-15 роках і нині він відповідно не так швидко зростає, як все решта, що суттєво упало в 2014 році, після початку російської агресії на Донбасі", - зазначив представник Work.ua.

Він також поінформував, що середня заробітна плата зростає не так швидко, як кількість вакансій, але досить динамічно.

"Порівняно з минулим роком вона зросла - в січні на 20%, в лютому на 19%, у березні на 20%. Зараз середня зарплата, яку пропонують працедавці Work.ua для тих, хто шукає роботу, становить 7.685 грн по всій Україні. При цьому в Києві заробляють найбільше - 8.471 грн, за ним Одеса - 7.915 (вона влітку наздоганяє і переганяє Київ), Харків - 7.451, Львів - 7.215, Дніпро - 7.048", - уточнив Марченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-