Суд залишив у СІЗО фігуранта нафтових “схем Курченка”

Суд залишив у СІЗО фігуранта нафтових “схем Курченка”

Укрінформ
Апеляційний суд Одеської області відхилив клопотання адвоката про звільнення з-під варти одного з фігурантів злочинних схем Курченка, пов'язаних з незаконними махінаціями з нафтопродуктами ПАТ "Одеський нафтопереробний завод", збитки від яких сягають 1 мільярд 200 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

"Апеляційний суд області залишив у силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою підприємцю, який, за даними слідства, причетний до махінацій з нафтопродуктами у злочинній схемі Сергія Курченка. Клопотання прокуратури про арешт підприємця з визначенням розміру застави у 20 мільйонів гривень задовольнив 4 лютого Приморський райсуд Одеси", - зазначили в прокуратурі.

Правоохоронці затримали підприємця у місті Дніпро. Крім того перебувають під вартою троє посадовців Одеської митниці, які підозрюються у причетності до злочинної схеми.

Як повідомлялося, підприємець, що організував фіктивне вивезення нафтопродуктів через Одеську область, займався координацією у злочинній схемі збуту 800 тисяч тонн нафтопродуктів, до якої входили представники фіктивних фірм, працівники Одеської митниці та інших контролюючих органів регіону.

2 лютого правоохоронці повідомили про підозру трьом посадовцям Одеської митниці і двом представникам підприємства, причетним до реалізації нафтопродуктів під виглядом їх транзиту та реекспорту.

Унаслідок злочинних махінацій до держбюджету не надійшло 1 мільярд 200 мільйонів гривень обов’язкових платежів.

3 лютого, суд санкціонував взяття під варту трьох посадових осіб Одеської митниці, яким інкриміновано зловживання службовим становищем при вивезенні за межі України нафтопродуктів. Судом визначено суму застави у розмірі 9 мільйонів гривень кожному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-