Хвилина мовчання за загиблими гірниками на Львівщині - завтра опівдні

Хвилина мовчання за загиблими гірниками на Львівщині - завтра опівдні

Укрінформ
Пам'ять загиблих на Львівщині гірників вшанують завтра о 12 годині хвилиною мовчання по всій території України. Також будуть приспущені Державні Прапори та скасовані розважально-концертні заходи.

Це передбачає підписаний Президентом указ №52/2017 "Про оголошення в Україні дня жалоби" у зв'язку із трагічною загибеллю шахтарів внаслідок аварії, що сталася 2 березня 2017 року на відокремленому підрозділі "Шахта "Степова" державного підприємства "Львіввугілля".

"У день жалоби на всій території України: вшанувати пам'ять загиблих о 12 годині хвилиною мовчання; приспустити Державний Прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій; відмінити розважально-концертні заходи, внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач ", - йдеться у документі.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні о 12:46 на горизонті 550 м. у 119-й лаві внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи. На шахті працювали 172 гірники, на аварійній ділянці – 34. За інформацією Нацполіції та прокуратури, 8 гірників загинули, ще 6 осіб отримали тяжкі травми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-