Розенко обіцяє остаточний варіант пенсійної реформи за один-два місяці

Розенко обіцяє остаточний варіант пенсійної реформи за один-два місяці

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко переконаний, що остаточний варіант майбутньої пенсійної реформи буде оприлюднено впродовж наступних одного-двох місяців.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Очевидно, що питання проведення пенсійної реформи дуже гостро сьогодні стоїть на порядку денному. Після представлення Урядом остаточного варіанту пенсійної реформи, вона має пройти широке експертне та суспільне обговорення. Є декілька варіантів, є різні думки з деяких питань. І я думаю, що кінцевий варіант пенсійної реформи ми оприлюднимо протягом місяця-двох», - написав Розенко.

Він зазначив, що основною метою майбутньої пенсійної реформи є підвищення рівня і якості життя пенсіонерів, тому вона повинна бути комплексною. 

«Ми не повинні обмежувати дискусію навколо того як рахувати страховий стаж чи пенсійний вік. Це ті деталі, які не дають комплексної картини. Тому мова повинна йти не лише про те, як вдосконалити солідарний рівень пенсійної системи, а й про те, як дати людям можливість самим впливати на розмір своєї пенсії в майбутньому. Насамперед, йдеться про необхідність запровадження накопичувального рівня пенсійного забезпечення та розвиток недержавного пенсійного страхування. Без комплексного підходу якість і рівень життя пенсіонерів суттєво не зміниться», - наголосив віце-прем'єр.

Він висловив переконання, що наразі ні в кого немає сумнівів щодо того, чи потрібно в Україні проводити пенсійну реформу.

«Ні в кого не виникає сумнівів у тому, що пенсійну реформу потрібно робити. І я думаю, всі наші співгромадяни розуміють для чого: з одного боку - великі видатки пенсійної системи, колосальний дефіцит бюджету Пенсійного фонду України, з іншого боку - мізерні пенсії, які на сьогодні не задовольняють нікого», - додав Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-