Слободян: Викрили масштабну схeму лeгалізації інозeмних псевдостудентів

Слободян: Викрили масштабну схeму лeгалізації інозeмних псевдостудентів

Укрінформ
Держприкордонслужба викрила масштабну схему легалізації іноземців на території України шляхом їх фіктивного оформлення на навчання.

Про це повідомив на брифінгу в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

"Встановлено, що за посередництва приватного підприємства "Персонал Інтер Агенство" оформлювали псевдостудентів. На цій підставі іноземці отримували посвідки на тимчасове проживання в Україні і могли вільно перетинати державний кордон", - сказав Слободян.

За його словами, вартість таких послуг зловмисники оцінювали: фіктивна посвідка на рік коштувала 850 доларів США, на півроку - 630.

В результаті, значна кількість псевдостудентів навчалась у навчальних закладах Харкова, зокрема, у приватних вузах "Учбовий науково-виробничий центр Укртехпрогрес" та Українська інженерно-педагогічна академія - по 10-15 років.

Значна частина іноземців, крім фіктивної реєстрації за навчальними закладами, також зареєстрована як фізичні особи - підприємці, які здійснювали комерційну діяльність на території торгового центру "Барабашово".

Слободян повідомив, що до схеми причетні більше 10 осіб, серед яких є і представники контролюючих служб.

За словами речника, з 2006 року злочинцями було фіктивно легалізовано лише в одному навчальному закладі Харкова близько 2 тисяч іноземців. В переважній більшості це вихідці з В'єтнаму, Китаю, Сирії, Іраку та Нігерії.

Наразі слідчі продовжують розшукові дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-