Рева назвав головні засади оновленої пенсійної системи

Рева назвав головні засади оновленої пенсійної системи

Укрінформ
Проблеми пенсійної системи в Україні не можна зводити лише до підняття віку виходу на пенсію, оскільки це не розв'язало б, а лише пом'якшило б проблему дефіциту Пенсійного фонду, і при цьому - лише у короткостроковій перспективі.

Про це на засіданні колегії Мінсоцполітики заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проблеми пенсійної системи неможливо зводити лише до питання підняття віку виходу на пенсію, оскільки це не розв'язує, а лише пом'якшує проблему дефіциту Пенсійного фонду, при цьому лише у короткостроковій перспективі. Для фінансової збалансованості системи необхідно переглянути основи пенсійного страхування", - наголосив Рева.

Він також зазначив основні принципи, які, на його думку, мають лежати у основі оновленої пенсійної системи.

"Серед основних принципів оновленої системи мають бути: запровадження єдиних правил визначення розмірів пенсійних виплат та нової формули обрахунку розміру пенсії, розроблення системи захисту пенсійних виплат від інфляції, запровадження нових механізмів залучення громадян до соціального страхування, враховуючи нові види трудових відносин, які все більше поширюються в сучасних умовах", - додав міністр соцполітики.

Рева запевнив, що концепція реформування пенсійної системи обов'язково буде презентована і роз'яснена українцям "з метою широкої підтримки населенням цієї реформи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-