Звільнили СБУшника, який затримував

Звільнили СБУшника, який затримував "діамантового прокурора"

Укрінформ
Звільнено з посади заступника начальника Главку "К" Служби безпеки Дмитра Нескоромного, який затримував одного з фігурантів справи "діамантових прокурорів".

Про це повідомив у Фейсбуці колишній перший заступник голови СБУ - начальник Головного управління "К" генерал Віктор Трепак.

"Учора звільнено з посади заступника начальника Главку "К" СБУ Д.Нескоромного. Це кадрове рішення прийнято за поданням першого заступника голови СБУ – начальника Главку "К" (Павла - ред.) Демчини. Полковник Нескоромний як тодішній мій заступник керував операцією по затриманню одного з "діамантових прокурорів", - зазначив він.

Трепак додав, що його колишнього заступника Нескоромного влітку минулого року спочатку  відсторонили від виконання службових обов’язків, а вчора звільнили з посади з виведенням в розпорядження керівника СБУ.

"Цього звільнення Демчина домагався практично з моменту приходу на Главк "К". Минулого року було також звільнено з посади співробітника СБУ, який був старшим групи, що проводила обшук у Корнійця. Деяких інших працівників Главку "К", які працювали по справі "діамантових прокурорів", "правильно розтасували" по посадах. Таким чином вчорашнє рішення тепер формально завершило повну "зачистку" кола співробітників СБУ, які мали відношення до реалізації справи "діамантових прокурорів". Можна стверджувати, що в цій частині Демчина виконав свої зобов’язання перед Шокіним, за генпрокурорства якого під кадрову зачистку потрапили слідчі і прокурори, які розслідували вказану справу", - резюмував він.

Як повідомлялося, колишній перший заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін і екс-заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць були затримані 5 липня 2015 року в результаті спецоперації СБУ та ГПУ.

За даними слідства, Корнієць та Шапакін у змові отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Під час обшуків у них було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, ювелірні вироби. У квартирі Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів, після чого прокурорів стали називати "діамантовими".

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід для Шапакіна і Корнійця у вигляді тримання під вартою з розміром застави в 3,2 млн грн. Обидва підозрюваних внесли заставу і вийшли з СІЗО. Наразі ця справа слухається у Голосіївському райсуді Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-