Наглядова рада Суспільного мовлення обрала заступника голови

Наглядова рада Суспільного мовлення обрала заступника голови

Укрінформ
Заступником голови наглядової ради ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія" обрано Світлану Остапу, а Вадима Міського - секретарем наглядової ради.

Таке рішення було ухвалене більшістю голосів на засіданні членів наглядової ради 22 лютого.

Цю інформацію Укрінформу підтвердила особисто Світлана Остапа.

Як повідомляло агентство, на попередньому засіданні головою наглядової ради Суспільного мовлення обрали Тетяну Лебєдєву. Таким чином керівництво наглядової ради Суспільного мовника повністю сформоване.

Раніше наглядова рада оголосила конкурс на голову правління ПАТ "НСТУ". Документи приймаються до 16 березня. Обрання має відбутися не пізніше 13 квітня. Правління має бути сформоване у другій половині травня.

Крім того, на вчорашньому засіданні наглядова рада ухвалила рішення про встановлення окладів членам правління ПАТ "НСТУ" у розмірі 75% від окладу голови правління. Рішення набере чинності після обрання голови і членів правління.

"Тепер наглядова рада має зосередитися і на високому рівні провести конкурс на обрання голови правління. Ми сподіваємося, що оберемо достойника, який зможе перетворити державне мовлення в якісне суспільне", - сказала Остапа.

Світлана Остапа - заступник шеф-редактора "Детектор медіа", заслужений журналіст України, член наглядової ради Суспільного мовлення, член громадської ради при Комітеті з питань свободи слова та інформаційної політики, член громадської ради при Держкомтелерадіо, член Комісії з журналістської етики.

До наглядової ради ПАТ "НСТУ" Остапу делегували від депутатської фракції політичної партії "Об'єднання "Самопоміч".

У складі наглядової ради Суспільного мовлення - 17 осіб, з яких дев'ять - представники громадськості, що були обрані на відкритому конкурсі, та вісім делеговані депутатськими фракціями, які самі не є депутатами.

Вадим Міський був обраний на відкритому конкурсі у сфері захисту інтересів дітей та молоді. Він - представник ГО "Трансперенсі Інтернешнл Україна", координатор експертних груп Реанімаційного Пакету Реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-