Національна гвардія запроваджує службу капеланства

Національна гвардія запроваджує службу капеланства

Укрінформ
У Національній гвардії запроваджують службу капеланства. 

Про це під час брифінгу заявив начальник служби з питань військового духовенства  Національної гвардії України полковник Олександр Іздепський, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Відповідно до наказу Кабінету міністрів від 2 липня 2014 року в Національній гвардії України розпочався процес запровадження служби військового духовенства», - сказав Іздепський.

Він розповів, що запровадження капеланської служби пройшло три етапи, а також ознайомлення з іноземним досвідом. Офіцер зазначив, що всі питання про прийняття священика на роботу до лав Нацгвардії вирішуватимуться тільки після погодження з релігійними організаціями України. Також, за словами Іздепського, наразі з Нацгвардією співпрацює 67 священиків, більшість з яких уже мали досвід роботи в зоні АТО. 

Варто зазначити, що священики не стають військовослужбовцями, вони підписують трудовий договір і будуть працівниками Національної гвардії.

Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, у свою чергу, підкреслив, що вперше в історії України це величезний вклад у духовний розвиток українського суспільства. 

«Реалії показали, що присутність військового капелана позитивно впливає на моральний стан колективу та окремого військовослужбовця. А ми будемо робити все можливе, щоб якомога більше (позитиву - ред.) принести в цю службу», - сказав Митрополит Іоан. 

За словами Іздепського, відтепер посаду військового капелана в лавах Нацгвардії України зможе отримати людина, яка є священнослужителем релігійної організації України, має не менше 3 років досвіду діяльності священнослужителем,  рекомендована керівником релігійної організації, має духовну освіту та володіє державною мовою. 

Як повідомляв Укрінформ, інститут військового капеланства працює в Україні майже з початку військових дій на Сході нашої країни, але переважно в частинах Збройних сил України. Спочатку в зону АТО їздили представники церков різних конфесій на волонтерських засадах, щоб покращити службу нашим військовим. Потім спільними зусиллями різних конфесій та оборонного відомства інститут військового капеланства набув більш офіційного статусу.  На початку цього місяця розпочалися офіційні навчальні курси для капеланів на базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, які проводять канадські інструктори. До навчання залучені священнослужителі, серед яких християни - представники православних конфесій, греко- та римо-католики, євангельські християни - баптисти, п'ятидесятники, євангелісти, а також капелани-імами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-