Суд у справі Штепи перенесли майже на місяць

Суд у справі Штепи перенесли майже на місяць

Укрінформ
Комінтернівський райсуд Харкова переніс засідання у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і створення терористичної групи: не з'явились два захисники.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Засідання по Штепі сьогодні не пішло. Не з'явилися два адвокати обвинуваченої. Написали листа суду, що зайняті в інших судових засіданнях", - додала Дубовик.

За її словами, наступне засідання - 13 березня о 14.30.

Як повідомляв Укрінформ, 3 лютого Комінтернівський райсуд Харкова, призначений Апеляційним судом Харківської області для продовження слухання справи екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, продовжив їй утримання під вартою на 60 діб - до 2 квітня.

26 січня головуючий у справі Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова Віктор Єжов взяв самовідвід після того, як представники держобвинувачення заявили про його відвід: стосовно нього за матеріалами СБУ зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації).

27 січня справу Штепи передано до Апеляційного суду Харківської області для визначення підсудності іншому суду, де справу розглянуть спочатку.

Штепу було затримано 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти у  Слов'янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-