Бойовик

Бойовик "Області війська Донського" намагався оформити закордонний паспорт

Укрінформ
На КПВВ "Піщевик" на лінії розмежування затримано учасника бандформування «Козачий союз «Область війська Донського», що їхав у Маріуполь оформити закордонні паспорти для себе та дружини.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

"Він (затриманий. - Ред.) намагався потрапити в Маріуполь, аби оформити закордонний паспорт на себе та дружину та вирушити у поїздку", - зазначають у поліції.

Було встановлено, що 31-річний житель окупованого Донецька приєднався до терористів у вересні 2014 року, спокусившись зарплатою у 5 тисяч гривень. Найманцю видали автомат, і три місяці він охороняв захоплену будівлю готелю «Прага» у Донецьку - на той час там базувалися «казаки».

Зарплату бойовик отримував лише за два місяці, а далі йому заявили, що «нема грошей». Але пішов із лав НЗФ чоловік лише за наполяганням дружини, яку не влаштовувало, що вдома чоловік з'являвся рідко, та ще й без грошей.

Після цього колишній учасник бандформування поїхав на заробітки до РФ. Зрозумівши, що там донеччан вважають «другим сортом», повернувся до дружини.

Колишній бойовик із дружиною вирішили зробити собі закордонні паспорти та вирушити у подорож, проте чоловіка викрили правоохоронці, і йому доведеться відповісти за свої діяння.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. За участь у незаконних збройних формуваннях колишньому бойовику загрожує до 8 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-