Посадовець Держгеокадастру вимагав хабар від фермера

Посадовець Держгеокадастру вимагав хабар від фермера

Укрінформ
Посадовця Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, який вимагав та отримав 364 тисячі гривень, затримали співробітники Нацполіції, військової прокуратури спільно з антикорупційним відділом Держгеокадастру.

Про це повідомили у прес-службі Нацполіції України.

«9 лютого оперативники УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ Нацполіції спільно зі слідчими військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України затримали начальника одного із відділів. У нього вилучили пакет із грошима, який він одержав від представника фермерського господарства за вирішення земельного питання», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що посадовець Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області погодився надати проектну документацію та передати 20 га землі у власність фермерського господарства. Проте за прискорення процедури оформлення чиновник попросив «символічну плату» - 364 тисячі гривень неправомірної вигоди.

За словами посадовця, ці кошти він повинен був передати керівнику держустанови.

Окрім того, під час проведення обшуку службового кабінету було вилучено виготовлену документацію на виділення земельних ділянок на території Дніпропетровського району.

За фактом вимагання неправомірної вигоди службовою особою обласного управління Держгеокадастру військовою прокуратурою було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Перевіряється причетність до корупційної діяльності інших працівників державної установи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-