Жадан тішиться, що у Білорусі здоровий глузд переміг путінські темники

Жадан тішиться, що у Білорусі здоровий глузд переміг путінські темники

Укрінформ
Письменник Сергій Жадан вважає, що у ситуації із забороною йому в'їзду до Білорусі переміг здоровий глузд.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи рішення білоруської влади про скасування йому заборони на в'їзд до країни. 

"Здоровий глузд і почуття гідності перемагають все, що було написане в путінських темниках. Дуже тішусь можливості далі відвідувати Білорусь і поглиблювати українсько-білоруські культурні зв'язки", - зазначив письменник.

Він також подякував усім, хто висловив і надав йому підтримку у цій ситуації.

"Дуже дякую українському МЗС та особисто Павлу Клімкіну за оперативність та наполегливість. Дуже дякую послу України в Білорусі та всій команді українських дипломатів у Мінську за підтримку та принциповість. Дуже дякую білоруському МЗС за готовність іти назустріч. Дякую Ірині Геращенко за допомогу. Дякую білоруським колегам-письменникам за чітку й відверту позицію. Дякую всім вам - дорогі українці та білоруси. Побачимось у травні в Мінську на концерті", - зазначив Жадан.

Як повідомлялося, українського письменника Сергія Жадана цієї ночі у Мінську просто з готельного номера забрала міліція і доправила у відділок, де він провів усю ніч. Білоруські правоохоронці пояснили, що Жадану 2015 року заборонили в'їзд на територію РФ за нібито "причетність до терористичної діяльності". А оскільки Білорусь та Казахстан перебувають в одній візовій зоні із РФ, то заборона автоматично переходить і на ці країни.

Вранці 11 лютого Жадана відпустили, попередивши про заборону в'їзду до Білорусі на невизначений термін і поставивши вимогу у триденний термін залишити територію республіки.

Через цей інцидент МЗС України викликало посла Білорусі в Україні Ігоря Сокола, а посольство України направило ноту до Міністерства закордонних справ Білорусі у зв'язку із затриманням письменника Сергія Жадана, який прибув у Мінськ для участі в поетичному фестивалі "Вірші на асфальті ім. М.Стрільцова".

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив з керівником білоруського зовнішньополітичного відомства Володимиром Макеєм ситуацію із затриманням Жадана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-