Аваков – журналістам: Українські спецслужби не стежили за Шереметом і його колегами

Аваков – журналістам: Українські спецслужби не стежили за Шереметом і його колегами

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков стверджує, що Нацполіція і СБУ не стежили за вбитим у результаті вибуху автомобіля Павлом Шереметом та іншими журналістами видання "Українська правда".

Про це він заявив у середу під час прес-конференції щодо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми перевіряли два факти того, чи мало місце стеження Нацполіцією за Притулою, Шереметом чи журналістами "Української правди", чи мали інші спецслужби України матеріали, по яких вони стежили. Ми отримали від Служби безпеки України результати проведеної у них перевірки - такого стеження не було. За результатами нашої перевірки, яку контролювала Генеральна прокуратура, такого стеження не було і в Національній поліції", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи стежили українські спецслужби за Шереметом та іншими журналістами "УП".

У той же час Аваков наголосив, що якщо відмотати події від моменту вбивства Шеремета на кілька днів, то, як встановило слідство, "ми спостерігаємо кілька персонажів", які крутилися навколо місця роботи і місця проживання Павла Шеремета і Альони Притули, здійснювали фото- і відеофіксацію.

"Тобто відповідь на ваше запитання в ідеалі відповість на питання самого злочину", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-