Слідство у справі Шеремета звернулось до 14 країн по правову допомогу

Слідство у справі Шеремета звернулось до 14 країн по правову допомогу

Укрінформ
Слідство у справі вбивства журналіста "Української правди" Павла Шеремета звернулося до 14 країн із запитами про надання міжнародної правової допомоги.

Про це в середу на прес-конференції в Києві щодо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета заявив заступник голови Нацполіції України Олександр Вакуленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В рамках розслідування нами до 14 країн, це і ближнє зарубіжжя і інші країни, скеровані запити про міжнародну правову допомогу відповідно до вимог КПК і міжнародних документів, які погодила Україна і, в тому числі, ми очікуємо інформацію, яка нам надзвичайно, ми сподіваємось, буде корисна для того, щоб рухатися вперед", - сказав він.

Вакуленко зазначив, що в інтересах слідства він не може поки повідомити більш детальної інформації що саме і в кого запрошує слідство.

Вакуленко додав, що за постановою процесуального керівника участь в окремих слідчих діях взяли експерти ФБР США. Зокрема, вони брали участь в пошуках додаткових об'єктів для експертизи і в самому експертному дослідженні.

"Результати, які вони отримали, використані нашими експертами в тому числі для отримання висновку, який я сьогодні оприлюднив (щодо вибухового пристрою, за допомогою якого було підірвано автомобіль, в якому їхав Шеремет - ред.)", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-