Поховали санінструктора, яку російські найманці розстріляли з ПТУРа в медичній машині

Поховали санінструктора, яку російські найманці розстріляли з ПТУРа в медичній машині

Фото, відео
Укрінформ
Пам'ять загиблої на Світлодарській дузі санінструктора, молодшого сержанта Наталі Хоружої буде увічнена почесною дошкою на амбулаторії, де вона працювала.

Таке доручення дав голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов, повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної ради.

"Війна не вибирає, гинуть усі, і солдати, і на жаль, медики та мирні мешканці. Але все ж таки у війни повинні бути правила. Існують Женевські конвенції - в їх дотриманні полягає питання життя і смерті медичного персоналу на лінії фронту. Вони те, що дозволяє пацієнтам в безпеці отримувати допомогу і те, що дозволяє лікарям надавати цю допомогу в недоторканності. Тому прицільний вогонь по медичній автівці - це злочин, якому немає ніякого виправдання», - наголосив Пригунов.

Голова облради доручив увічнити пам'ять Наталі Хоружої почесною меморіальною дошкою на амбулаторії, де вона працювала.

Як повідомляв Укрінформ, у смт Просяній на Дніпропетровщині сьогодні поховали санінструктора Наталію Хоружу.

Молодший сержант, санітар-інструктор 1-ї роти 1-го батальйону 54-ї окремої механізованої бригади загинула 2 лютого на Світлодарській дузі внаслідок прямого влучання протитанкової керованої ракети у медичну машину, в якій вона їхала разом з пораненими. Жінка служила за контрактом. Вона була першою, хто оглядав бійців, вирішував, як і де лікуватися далі. Бійці говорять, що була для них одночасно і за матір, і за психолога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-