Грип за минулий тиждень забрав життя трьох людей

Грип за минулий тиждень забрав життя трьох людей

Укрінформ
За минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіло понад 181 тисяча людей, 3 людини померли від ускладнень грипу.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"За минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіло 181 729 осіб, з них 62,4% - діти віком до 17 років. Госпіталізовано 6 114 осіб - 3,4% від захворілих. Показник захворюваності на грип та ГРВІ на 4,5% менший за попередній.... За тиждень зареєстровано три летальні випадки від грипу: два у Кіровоградській та один у Сумській областях", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначили, що темпи приросту захворюваності населення країни загалом знизилися на 4,5%.

Найвищий показник захворюваності зареєстровано у Київській області, найменший - у Тернопільській. На звітному тижні темп приросту хворих серед дорослих зменшився на 19%, а серед дітей до 17 років збільшився на 7%. Перевищений епідемічний поріг зафіксовано тільки у Волинській області, перевищення на 22,2%.

Протягом звітного тижня РНК вірусів грипу визначено в 11 областях (Волинській, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Хмельницькій, Черкаській). У цьому епідсезоні серед позитивних знахідок домінує штам вірусу грипу типу А(H3)сезонний, що визначений у 78,7%.

При вірусологічних дослідженнях матеріалів від пацієнтів підозрою на грип та ГРВІ у структурі виявлених респіраторних вірусів методом імунофлюоресцентної мікроскопії домінують РС-віруси (38 %), також визначені віруси парагрипу (27%), аденовіруси (23%), грипу типу А (12%).

Переважна більшість визначених вірусів грипу віднесені до типу А з абсолютним переважанням серед субтипованих вірусів до підтипу A(H3N2) - 98%.

Більшість лабораторно підтверджених випадків грипу серед госпіталізованих зареєстрована в осіб у віці 65 років та старше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-