Екс-глава Михайлівського втік з-під арешту - ЗМІ

Екс-глава Михайлівського втік з-під арешту - ЗМІ

Укрінформ
Колишній голова правління банку "Михайлівський" Ігор Дорошенко зник з-під домашнього нічного арешту.

Про це повідомив FinClub джерело в правоохоронних органах.

"27 січня слідчий звернувся до Дніпровського районного суду Києва з вимогою змінити запобіжний захід екс-голові банку "Михайлівський" Ігорю Дорошенку, який перестав приходити до слідчого, і оголосити його в розшук. Суддя вже задовольнив це прохання", - йдеться у публікації.

Адвокат Ростислав Кравець, який представляв інтереси Дорошенка в суді, заявив виданню, що у нього закінчився контракт з клієнтом, і відмовився прокоментувати цю інформацію.

Раніше співробітники СБУ повідомляли FinClub, що мають відомості про намір Ігоря Дорошенка з родиною виїхати в Канаду. "Його дружина підбирає там садок для дітей", - говорив співрозмовник.

Ігор Дорошенко на дзвінки на мобільний телефон не відповідав, а його дружина Ельміра написала у Фейсбуці: "У зв'язку з різким погіршенням стану здоров'я мій чоловік на днях був госпіталізований і знаходиться на стаціонарному лікуванні в одному з медичних установ Києва! Всі покладені на нього та адвокатів обов'язки виконуються у повному обсязі відповідно до законодавства України!".

Ігор Дорошенко був головним підозрюваним у справі Банку Михайлівського. Правоохоронці розслідують розкрадання з банку понад 2 млрд грн, в тому числі, збиток на 870 млн грн вони інкримінували Дорошенко. Екс-чиновнику інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 218-1 (доведення банку до неплатоспроможності) КК.

13 серпня 2016 року Шевченківський районний суд Києва заарештував його, але вже 3 грудня несподівано звільнив з СІЗО - навіть без внесення застави, який міг скласти 137,8 млн грн. Суддя встановив йому запобіжний захід у вигляді домашнього нічного арешту з 20:00 до 7:00.

16 січня 2017 року Апеляційний суд Києва залишив цей запобіжний захід без змін. Цей пільговий режим закінчувався на початку лютого.

Ігор Дорошенко в інтерв'ю розповідав, що вважає себе невинним, і навіть говорив, що хоче увійти в робочу групу по поверненню вкладів постраждали в афері банку. Але його в неї не пустили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-