Троян пояснив, чому більше не хоче бути головою Нацполіції

Троян пояснив, чому більше не хоче бути головою Нацполіції

Укрінформ
Тимчасово виконуючий обов'язки голови Національної поліції України Вадим Троян зняв свою кандидатуру з конкурсу на посаду голови Нацполіції.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Прийняв  рішення не продовжувати участь в конкурсній процедурі на посаду голови Національної поліції України. Кваліфікаційні вимоги, стаж роботи в галузі права: комісія уважно (і це правильно) порахувала мій стаж роботи в галузі права та запросила у мене довідку про сферу діяльності в одній з приватних компаній, в якій працював. Я не стану готувати таку довідку. Моя думка - голова поліції України повинен бути абсолютно легітимним, таким, що відповідає всім вимогам Закону - без поправок, дописувань та натяжок ..." - написав він.

За словами Трояна, йому не вистачило близько 20 місяців стажу для беззастережного проходження всіх критеріїв конкурсу.

"Я це приймаю, і як офіцер, не хочу ніяких поблажок і припущень. Роботи на обраному мною шляху дуже багато і я, поруч зі своїми товаришами, буду продовжувати служити Україні! Дуже хочу, щоб Конкурсна комісія вибрала кращого, і бажаю своїм товаришам, серед яких багато гідних офіцерів, - пройти це випробування і вийти переможцями. Таке виважене рішення потрібне країні", - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, учора в. о. керівника Нацполіції Вадим Троян не з'явився на тестування в конкурсі на посаду глави Національної поліції, тому що перебуває у відпустці. Як пояснив секретар комісії Євген Захаров, він зміг би пройти цей тест найближчим часом за рішенням комісії.

Конкурсна комісія має намір визначити трьох претендентів на посаду керівника Нацполіції до 15 лютого. Заяви для участі в конкурсі на посаду керівника Нацполіції подали 64 особи. Серед них - в.о. голови Нацполіції Вадим Троян, його заступник Костянтин Бушуєв, начальник карного розшуку Сергій Князєв, начальник Головного управління поліції в Києві Андрій Крищенко, начальник Одеського управління поліції Дмитро Головін, Донецького - В'ячеслав Аброськін.

20 січня стало відомо, що конкурсна комісія не допустила до конкурсу на посаду керівника Національної поліції 20 з 64 претендентів через невідповідність їхніх документів кваліфікаційним вимогам. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-