Комісія зняла з конкурсу 20 претендентів на посаду глави Нацполіції

Комісія зняла з конкурсу 20 претендентів на посаду глави Нацполіції

Укрінформ
Конкурсна комісія не допустила до конкурсу на посаду керівника Національної поліції 20 з 64 претендентів через невідповідність їх документів кваліфікаційним вимогам.

Про це сказав у коментарі кореспондентові Укрінформу член комісії правозахисник Роман Романов.

"Комісія розглядала відповідність поданих кандидатами матеріалів вимогам закону, що передбачають, зокрема, досвід роботи на керівних посадах, юридичний стаж, наявність вищої юридичної освіти. 20 кандидатів - це ті, чиї подані документи не доводять, що ці кандидати відповідають вимогам. І їх було вилучено зі списку", - поінформував Романов.

За його словами, ті, що залишились у списку, сьогодні отримали запрошення пройти тестування у вівторок 24 січня. Після цього комісія приступить до змістовної роботи з кандидатами, після перегляду всіх кандидатів деякі з них отримають запрошення на співбесіду.

Відповідаючи на запитання, чи залишились у списку діючі представники МВС та Нацполіції, Романов відповів, що "сенсаційних подій не відбулося, не допустили лише тих, хто не відповідав кваліфікаційним вимогам".

Як відомо, конкурсна комісія має намір визначити трьох претендентів на посаду керівника Нацполіції до 15 лютого.

Заяви для участі в конкурсі на посаду керівника Нацполіції подали 64 особи. Серед них - в.о. голови Нацполіції Вадим Троян, його заступник Костянтин Бушуєв, начальник карного розшуку Сергій Князєв, начальник Головного управління поліції в Києві Андрій Крищенко, начальник Одеського управління поліції Дмитро Головін, Донецького - В'ячеслав Аброськін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-