Муженко сказав, що гальмує будівництво нового корвета для ВМС

Муженко сказав, що гальмує будівництво нового корвета для ВМС

Ексклюзив
Укрінформ
Головним проблемним питанням для завершення будівництва нового багатоцільового корабля класу "корвет" для Військово-морських сил України є імпортозаміщення.

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі заявив начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України генерал-армії Віктор Муженко.

"На будівництво корвету виділене значне фінансування. Але виникає питання спроможності нашої промисловості добудувати цей корвет. Найбільш чутливим тут є питання імпортозаміщення. Тому і затягується час", - сказав Муженко.

Начальник Генштабу пояснив, що неприпустимим є отримання комплектуючих для корабля із Росії, виробництво яких необхідно налагодити в Україні.

"Особливо проблемна ситуація стосовно комплексу озброєння корабля такого класу. У нас поки немає таких систем, їх потрібно закупляти. Але поки немає політичних рішень інших країн на передачу або продаж нам летального озброєння. Це і системи протиповітряної оборони, і артилерійські системи, і ракетні системи. Хоча паралельно йде і розробка комплексів озброєння на наших підприємствах", - додав Муженко.

Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що за умови вирішення наявних проблем новий корвет для Військово-морських сил України можна добудувати за 3-4 роки.

Корвет проекту 58250 – багатоцільовий бойовий корабель, розроблений Дослідно-проектним центром кораблебудування для потреб Військово-морських сил Збройних сил України.

Будівництво першого корабля "Володимир Великий" розпочалося в 2011 році на ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" (м. Миколаїв).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-