Кіберполіція попереджає про сплеск шахрайства в інтернет-магазинах

Кіберполіція попереджає про сплеск шахрайства в інтернет-магазинах

Укрінформ
Департамент кіберполіції Національної поліції останнім часом зафіксував сплеск діяльності шахраїв у Мережі, особливо тих, що пов’язані з функціонуванням інтернет-магазинів.

Про це повідомляє відомство на своїй сторінці у Facebook.

"З'явилася велика кількість шахраїв, які під виглядом добросовісних продавців пропонують у Мережі надання неіснуючих послуг та намагаються продати різний товар, якого насправді в них немає. Це може бути як електрообладнання, будівельні матеріали, цифрова, відеотехніка та інше", - зазначають у кіберполіції.

Правоохоронці звертають увагу інтернет-користувачів на той факт, що інколи зловмисники викуповують доменні імена сайтів, які раніше добросовісно надавали послуги покупцям, і намагаються видати новий сайт за ресурс, який надає такі самі послуги, а інколи навіть може мати такий самий вигляд, як і старий ресурс. У такому випадку користувач навіть може знайти в інтернеті велику кількість позитивних відгуків про цей сайт, однак потрібно звертати увагу на останню дату залишеного коментаря, радять кіберполіцейські.

Департамент звертає увагу, що найчастіше зловмисники вимагають від покупців робити часткову або повну передплату за товари або послуги, чи вимагає перерахування коштів за доставку чи оформлення документів (гарантію, сертифікати тощо).

З огляду на це Департамент кіберполіції закликає громадян бути особливо уважними та ніколи не робити повну чи навіть часткову передплату за замовлені товари чи послуги. В поліції радять при здійсненні покупок через інтернет-ресурси переказ коштів на банківські платіжні картки або рахунки проводити лише по факту отримання товару, не користуватись небанківськими системами інтернет-розрахунків і перевіряти дані продавця (інтернет-ресурсу, номеру телефону та банківської картки) через сервіс "STOP FRAUD", який функціонує на базі ресурсу www.cybercrime.gov.ua. (офіційний сайт Департаменту кіберполіції).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-