В Україні модернізують навчальні програми трактористів, швачок і сантехніків

В Україні модернізують навчальні програми трактористів, швачок і сантехніків

Укрінформ
Найближчим часом в Україні буде проведено повну модернізацію навчальних програм і обладнання профтехосвіти, передусім для підготовки трактористів, швачок і сантехніків.

Про це під час відвідування Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд і Міністерство освіти мають провести повну модернізацію навчальних програм і обладнання в системі профтехосвіти. Ми визначили три професії - тракторист, швачка і сантехнік, по яких передусім будемо модернізувати навчальні програми", - сказав Прем'єр.

За його словами, торік на різні освітні програми уряд виділяв 50 млн грн. На цей рік заклав стільки ж, та в разі потреби коштів добавить. Усе це робиться задля того, аби молоді люди  отримували якісну, конкуренту освіту, відразу після закінчення навчання мали роботу і достойну зарплату.

Гройсман зауважив, що в Україні є ПТУ, які навчають молодь на технологіях 60-70-х років минулого сторіччя, а це - викинуті на вітер державні кошти, тому що випускники не будуть конкурентними на ринку праці.

В ході робочої поїздки до Чернігова Глава уряду відвідав і оглянув навчальні класи і майстерні обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді та ВПУ побутового обслуговування. В останньому йому презентували найсучасніше обладнання для навчання розкрійниць і швачок, придбане за кошти державного бюджету.

У поїздці до Чернігова Прем'єр-міністра супроводжують міністр науки і освіти України Лілія Гриневич, міністр соціальної політики Андрій Рева, інші офіційні особи.

Фото: @VGroysman 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-