Справа Єфремова: суд відкрився і відразу пішов на перерву

Справа Єфремова: суд відкрився і відразу пішов на перерву

Укрінформ
У Старобільському районному суді Луганської області розпочалося засідання у справі Єфремова, проте майже відразу було оголошено перерву на три години.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомило джерело у суді.

"Суд розпочався і оголосив перерву для того, щоб Єфремов і його захист отримали час на вивчення документів щодо тримання під вартою", - сказало джерело.

Джерело також підтвердило, що на засіданні присутній адвокат Єфремова.

Як уже повідомляв Укрінформ, сьогодні у Старобільському районному суді Луганської області триває суд у справі екс-глави фракції "Партії регіонів" Олександра Єфремова. На сьогодні ж в Апеляційному суді Києва призначено розгляд скарги захисту Єфремова на продовження запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

У ході вчорашнього засідання у Старобільську суд ухвалив надати Єфремову безкоштовного адвоката, оскільки його захисник на суд не з'явився. Підсудний спершу був проти такого рішення, проте все ж узяв час на спілкування з наданим адвокатом. Однак після перерви у суді було заявлено відразу кілька самовідводів, через що для сьогоднішнього засідання необхідно було змінити склад колегії суддів.

Як повідомлялося, 4 січня Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно Єфремова. Його звинувачують в організації захоплення будівлі Луганської ОДА (ч. 3 ст. 27, ст. 341 КК України); у пособництві в захопленні Управління Служби безпеки України в Луганській області (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України).

Також Єфремова звинувачують в умисних діях з метою зміни меж території та державного кордону України та порушеннях порядку, встановленого Конституцією України, вчинених особою, яка є представником влади, за попередньою змовою групою осіб, що призвели до тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України); організаційному та іншому сприянні створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" (ч. 1 ст. 258-3 КК України); державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-