Суддя у справі екс-беркутівців не виключає їх обміну за

Суддя у справі екс-беркутівців не виключає їх обміну за "списками Савченко"

Укрінформ
Головуючий суддя Сергій Дячук в колегії Святошинського райсуду Києва, яка розглядає справу про вбивство учасників Майдану на вулиці Інститутській, не виключив  можливості обміну екс-беркутівців Павла Аброськіна та Сергія Зінченка за "списками Савченко".

Про це він розповів журналістам на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам відомі ці списки (обмінні "списки Савченко" - ред.). Я також звертаю увагу на певну некоректність їх, оскільки з приводу окремих з цих осіб, що ви назвали (журналіст спитав про наявність у них запитаних з боку терористичних організацій прізвищ Аброськіна та Зінченка — ред.), є певні припущення, що це саме вони, оскільки не збігаються дати народження. Разом з тим хочу повідомити, що суд розглядатиме будь-яке клопотання, яке прозвучить від сторін провадження, навіть якщо воно безпідставне і необгрунтоване. КПК передбачає обов'язок суду розглядати клопотання, але я не можу коментувати можливі варіанти. Оскільки ви вже пов'язали цю обставину зі справою, то гіпотетично не виключається можливість, що суд стане перед питанням вирішення цієї проблеми", - сказав він.

Дячук підкреслив, що чинний кримінально-процесуальний кодекс України не передбачає таку підставу, як звільнення від судового переслідування у зв'язку з видачею підсудного іншим особам.

"Такої підстави немає. Але клопотання може бути сформульовано і по-іншому", - наголосив суддя.

Дячук повідомив, що протягом семи місяців під час судових засідань у справі про вбивство 48 учасників Майдану 20 лютого 2014 року вже досліджено 47 епізодів, з яких 24 вбивства і 23 замахи на вбивства, допитано 60 потерпілих і членів їх сімей. Крім того, в судових засіданнях досліджено одну тисячу гільз, куль і їх фрагментів, вилучених з місця трагічних подій на вулиці Інститутській.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-