Прикордонникам більше платитимуть на передовій у зоні АТО

Прикордонникам більше платитимуть на передовій у зоні АТО

Укрінформ
Державна прикордонна служба України на виконання доручення Президента України ініціювала збільшення розміру грошової винагороди за безпосередню участь прикордонників у антитерористичній операції.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

"Так, Адміністрацією Держприкордонслужби вже опрацьовано проект відповідного наказу про підняття грошової винагороди військовослужбовцям, які проходять службу в зоні АТО. Після його підписання розмір виплати на першій лінії оборони (лінії бойового зіткнення) складе 6 тисяч гривень, що більше ніж раніше на 1,8 тис. гривень, а в інших районах (місцях) проведення АТО становитиме 2,4 тис. гривень (збільшення на 1,2 тис. гривень)", - йдеться у повідомленні.

У відомстві наголошують, що принципово важливим здобутком минулого року було реальне підвищення грошового забезпечення прикордонників до рівня військовослужбовців ЗСУ та Нацгвардії, і це стало можливим завдяки підтримці Президента України, уряду, міністра внутрішніх справ та небайдужих народних депутатів України. Нині контрактник першого року служби вже отримує 7 тисяч гривень, а лейтенант після закінчення навчального закладу – 9,5 тисячі гривень.

Крім того, у ДПСУ зауважують, що цьогорічний бюджет дозволяє Держприкордонслужбі зберегти позитивну динаміку виплат та забезпечити на належному рівні поточні потреби служби. Він є бюджетом зростання та розвитку. Згідно з Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» для прикордонного відомства затверджено видатки у сумі 7 млрд 063,2 млн грн, з яких видатки за загальним фондом у порівнянні з 2016 роком збільшено на 785,5 млн грн або на 12,6 %.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-