У Кабміні чекають, що нова мінімалка принесе додаткові 40 мільярдів

У Кабміні чекають, що нова мінімалка принесе додаткові 40 мільярдів

Укрінформ
Підняття мінімальної зарплати до 3 200 грн жодним чином не розкрутить інфляцію в країні, а навпаки, її економіка додатково отримає 40 млрд грн.

Про це в Івано-Франківську на брифінгу повідомив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, відповідаючи на запитання щодо можливого підняття цін після підвищення мінімальної зарплати.

"Від підняття мінімальної зарплати не буде зростання цін, знецінення національної валюти та розкручування інфляції. Бо кошти на підняття мінімальних зарплат мають не інфляційний характер. Вони закладені в держбюджеті і не слугуватимуть чинником для розкручення інфляції. Навпаки. Люди їх отримають і підуть купувати товари і послуги, і , у такий спосіб, повертатимуть їх в економіку країни. За рахунок підвищення мінімальної  зарплати економіка отримає додаткових 40 млрд грн", - повідомив Розенко.

Він зауважив, що передноворічне підняття цін  в Україні не має жодного відношення до підвищення мінімальної зарплати. Оскільки українці її ще не отримували, тому «ці процеси не треба пов’язувати».

Як повідомлялося, з 1 січня в Україні мінімальна зарплата становить 3200 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-