Киян запевнили, що призупинення платежів через Укрпошту не вплине на оплату комуналки

Киян запевнили, що призупинення платежів через Укрпошту не вплине на оплату комуналки

Укрінформ
У КП  "Головний інформаційно-обчислювальний центр" запевнили киян, що припинення взаємодії з Укрпоштою не вплине на подальшу оплату житлово-комунальних послуг, оскільки сплачувати за послуги можна у будь-якому банківському відділенні Києва.

Про це під час прес-конференції розповів директор комунального підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр" Віталій Козубський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З 1 січня у нас припинені договірні відносини з Укрпоштою і оплатити комунальні послуги по платіжним повідомленням КП "Головний інформаційно-обсислюваний центр" мешканці не матимуть можливості. Це відбулося з причини того, що фінансові умови, які були запропоновані комунальному підприємству з 1 січня, виходять за рамки наших економічних і фінансових можливостей. Я не думаю, що це несе якісь ризики для мешканців, тому що більше тисячі відділень банків в Києві готові прийняти платежі по нашим повідомленням", - сказав Козубський. 

Він зазначив, що з 1 січня дію договору між Укрпоштою та КП ГІОЦ було припинено, у зв’язку з підвищенням вартості послуг на 1,5% від суми платежу, що значно перевищує фінансові можливості ГІОЦ.

"У нас до кінця 2016 року був діючий договір, яким було передбачено фінансову винагороду Укрпошті за прийом платежів. У проекті договору, який був запропонований Укрпоштою, ця складова була підвищена в три рази. Відповідно це виходить за рамки тих можливостей, які КП ГІОЦ може оплачувати фінансовим установам за надання таких послуг. 1,5% - це явно збитковий показник для діяльності підприємства", - зауважив Козубський.

Водночас він не виключають відновлення договірних відносин з Укрпоштою за умови домовленості двох сторін.

"Сподіваємося, що ми зможемо дійти до спільної думки і можливо договірні відносини поновляться", - наголосив директор ГІОЦ.

Крім того, перший заступник директора КП "ГІОЦ" Андрій Щербина запевнив киян, що наразі оплата житлово-комунальних послуг у столиці можлива у будь-якому банківському відділенні.

"Сьогодні можна скористатися послугами будь-якої банківської та фінансової установи, тобто "Ощадбанк", "ПриватБанк" і всі інші банки, які є в Києві, приймають комунальні послуги. Також вже більше року працює на нашому сайті платіжна система, яка надає можливість не виходячи з будинку, сплатити комунальні послуги в режимі онлайн. Вже близько 20% киян користуються такими послугами і отримують рахунки в електронному вигляді", - зазначив Щербина.

Як повідомляв Укрінформ, "Укрпошта" призупинила прийом комунальних платежів на рахунки столичного ГІОЦ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-