За фактом руйнування меморіалу полякам на Львівщині відкрили провадження

За фактом руйнування меморіалу полякам на Львівщині відкрили провадження

Укрінформ
За фактом руйнування пам’ятника жертвам масового знищення цивільного населення у роки Другої світової війни, що стався у селі Гута Пеняцька на Львівщині, відкрито кримінальне провадження.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила речниця Головного управління Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська.

«За фактом вандалізму, вчиненого над пам`ятником жертвам масового знищення цивільного населення у селі Гута Пеняцька Бродівського району, відкрито кримінальне провадження», - зазначила Добровольська.

Як повідомляв Укрінформ, у селі Гута Пеняцька Бродівського району на Львівщині невідомі на різдвяні свята пошкодили пам'ятник полякам, убитим гітлерівцями у 1944 році.

Інформацію про подію першим оприлюднило російське інформагентство Regnum, а також проросійські видання в Україні. Відео з місця злочину зловмисники оприлюднили у новоствореному профілі в YouTube.

Посольство Польщі в Україні у вівторок направило в МЗС України дипломатичну ноту з цього приводу.

На місці злочину працює слідчо-оперативна група. Правоохоронці здійснюють подвірний обхід у Гуті Пеняцькій та у сусідньому селі Жаркові, намагаючись знайти свідків злочину та осіб, причетних до нього. Встановлюється, яким чином було зруйновано меморіал. Оскільки на його руїнах не виявлено слідів пороху, правоохоронці схиляються до думки, що пам`ятник було розбито кувалдами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-