Суд дозволив затримати Януковича і Захарченка за тиск на митрополита УПЦ

Суд дозволив затримати Януковича і Захарченка за тиск на митрополита УПЦ

Укрінформ
Суд дозволив затримати колишнього президента України Віктора Януковича та колишнього главу МВС Віталія Захарченка за незаконне позбавлення волі помічника митрополита Володимира Олександра Драбинка.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на документи з Єдиного державного реєстру судових рішень.

"Печерський суд Києва дав дозвіл на затримання екс-президента Віктора Януковича і колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка у "церковній справі", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що 3 січня суд за клопотанням слідчого Генпрокуратури дозволив затримати Януковича, ухвалив аналогічне рішення щодо Захарченка, а також дав дозвіл на затримання Валерія Коряка – колишнього начальника київської міліції.

"Слідчий ГПУ повідомив, що підозрювані переховуються від слідства і суду. Щоб уникнути знищення доказів та впливу на потерпілих, свідків та експертів, слідчий вважає, що підозрюваних треба затримати і привести до суду для призначення їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - пише видання.

Захарченко, Янукович і Коряк підозрюються у незаконному позбавлення волі Олександра Драбинка – особистого помічника нині покійного Предстоятеля Української православної церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира. Слідчі вважають, що Янукович та його оточення тиснули на покійного митрополита, щоб змусити зректися престолу.

Підозрюваним у цій справі є також народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський, з якого 8 грудня 2016 року було знято депутатську недоторканність. Ще двоє підозрюваних – командир та заступник СБСМ "Грифон" ГУМВС України в м. Києві. Інформації щодо дозволу на затримання решти фігурантів поки немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-