Супрун обіцяє новий Нацперелік лікарських засобів до кінця січня

Супрун обіцяє новий Нацперелік лікарських засобів до кінця січня

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я винесло на громадське обговорення оновлений Національний перелік лікарських засобів та сподівається на його затвердження Кабінетом міністрів у січні 2017 року.

Про це на брифінгу сказала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз буде 30 днів громадського обговорення Національного переліку, і до кінця січня  Кабінет міністрів затвердить цей перелік. Тоді ми будемо бачити як це працюватиме. Навіть зараз те, що існує в Національному переліку (діючому - ред.) - це мають бути ліки, гарантовані пацієнтам. Вони вже повинні отримувати багато з цих ліків безкоштовно в лікарнях", - сказала Супрун.

Як зазначив на брифінгу заступник міністра Роман Ілик, Національний перелік лікарських засобів, створений на основі 19 чинного переліку ВООЗ, міститиме 345 міжнародних непатентованих назв (МНН) лікарських засобів, 265 з яких - основні лікарські засоби. До 100  лікарських засобів з цього переліку визначені для лікування специфічних захворювань. За словами Ілика, з переліку будуть виключені  препарати, в складі яких немає діючої речовини за міжнародною непатентованою назвою. Лікарські засоби, внесені в Національний перелік закуповуватимуться за державний кошт і повинні бути доступними і безкоштовними населенню на госпітальному етапі.

Діючий Нацперелік на сьогодні нараховує понад 1000 найменувань лікарських засобів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-